Menu Luk

RUIF Gymnastik har ryddet op i gemmerne

Tidligere på året var instruktørerne i RUIF Gymnastikafdeling i gemmerne og rydde op, således vi kunne sende en masse T-shirts, som vi havde i overskud fra tidl. år, af sted til Uganda. Nærmere betegnet til projektet ”Support Disabled Children Ggaba”.

De indsamlede bluser blev en efterårsdag leveret til Sidsel, som startede det hele tilbage i 2015. Et par dage senere, kunne hun personligt uddele alle bluserne til børnene i Ggaba, som alle blev vældig glade!

Projektet har til formål at hjælpe handicappede børn og deres familier. Det er et projekt, der baserer sig på et lokalt forankret initiativ. Lige nu er der fast tilknyttet over 30 børn til projektet, og hver uge er der henvendelser fra forældre eller andre pårørende til handicappede børn, som de ønsker tilknyttet.

Ggaba er et område i Ugandas hovedstad Kampala, hvor størstedelen af indbyggerne lever fra hånd til mund. Som oftest er mændene i området fiskere, som lever på søen og mødrene er derfor alene med børnene og ansvarlige for familiens indkomst

Der bor mange handicappede børn i området Ggaba, hvor projektet holder til. Børn, som ikke kommer uden for hjemmet – både fordi der ikke er penge til det, og fordi der bliver set ned på handicappede i Uganda. Det er ofte tilfældet, at børnene er gemt væk inde i huset og i værste tilfælde i “hundehuse”, og ikke bliver behandlet ordentligt – hverken fysisk eller psykisk. Mange af dem er overladt til sig selv.

Generelt nedprioriterer forældrene handicappede børn og støtter derfor heller ikke op økonomisk i forhold til eventuelle tiltag. Denne prioritering skal dog ikke gå ud over børnene og på baggrund af dette, er projektet i Ggaba opstået. Siden januar 2015 har projektet samlet handicappede børn og unge for at lege, få undervisning og lave andre aktiviteter.

I Uganda er Betty Nankabirwa den lokale initiativtager bag Support Disabled Children GGABA. I Danmark er Sidsel Krarup Bjerrum drivkraften bag projektet.

Læs mere om projektet på Facebook https://www.facebook.com/supportdisabledchildrenGGABA/  og på deres hjemmeside http://supportdisabledchildrenggaba.dk/info/